Annons:
Etiketterhälsa-skötselartikel
Läst 5384 ggr
JohannaN
2/23/17, 5:55 PM

Spegel ett stort NEJ i fågelvärlden!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Något som vi människor gärna vill ha i våra fåglars burar är speglar vilket inte alls är bra för dom. Dom blir lätt besatta, blir sjuka mm. här tas upp mer om det........

Spegelgungor är något som är urgammalt som man förr hade till sina fåglar som då mesta dels fick sitta ensamma i sina små burar hela sina liv och då visste vi tyvärr inte bättre. Idag vet vi bättre att spegelgungor inte är en lämplig leksak för våra fåglar.

Den kan bli så upp i att mata sin fågelkompis i spegeln att den inte gör annat, dom kan också få psykiska störningar av att sitta och uppvakta något som inte finns och den kan få krävinflammation av att stöta upp mat dagarna i ända.

T ex ensamlevande undulater som har en spegel blir lätt besatta av spegelbilden som den matar och som då kladdas ner och där bildas bakterier som fågeln kan bli sjuk av, så speglar skall inte finnas i en undulats värld och inte i någon annan fågelarts heller vare sig dom är ensamlevande vilket en fågel inte skall behöva vara eller om det är en flock.
Då är det bättre med en fågelkompis av samma art. Spegel är något människan har för att studera sitt utseende och klädval och det är människans uppfinning som sedans införts till våra fåglar alltså så onaturligt som det bara kan bli.

så det finns bara nackdelar än fördelar att ha speglar och har man det rekommenderas att ta ut dom ur bur.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Annons:
Upp till toppen
Annons: