Annons:
Etiketterartikelpapegojorhälsa-och-skötselavel-och-uppfödningparakiterutfodringfoder-för-alla-fågelgrupper
Läst 5200 ggr
JohannaN
8/15/15, 12:17 AM

Egentillverkad pellets till våra burfåglar!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 3
Förhandsgranskning av bild 2 av 3
Förhandsgranskning av bild 3 av 3

Pellets är bra att ge sina fåglar som en del av den varierade kosten men problemet är att många pellets innehåller mycket konstgjorda tillsatser, färgämnen och tillsatt socker vilket inte är så bra för dom alls, här kommer lite tips på hur man kan göra eget pellets vilket är så hemskt mycket bättre för då vet man vad man har i pelletsen.............................

Vist vore det härligt att kunna göra egentillverkad pellets där man vet vad som finns i och där man slipper alla konstgjorda tillsatser. Nu är det möjligt tack vara en kvinna vid namn Rebecka Johansson som har en oändlig fantasi och massor av idéer till sina papegojor så kommer här både bilder på hur det ser ut, recept på hur man gör och vad man behöver för att få fram egengjorda pellets.
Tänk på att pellets aldrig ersätter allt till fullo för fåglarna utan grönsaker, örter, bär, frukt och annat är ett måste för att fåglarna skall få i sig allt det dom behöver.

Det man behöver för att få till pelletsen är en svamptork, en mixer och så klart alla ingredienser till pelletsen samt en sprits som man använder vid bakning. Tänk på att blanda allt till en smet som på bilden ovan i mixern och sedan är det bara att spritsa ut rader av den färdig mixade smeten i svamptorken och låta torka och sedan bryta eller klippa ner den i mindre bitar och vips så har man färdiga pellets. Mer recept kommer att komma in på olika pellets man kan göra.

Först ut är blåbärs pellets samt grönsaks pellets

Den lila pelletsen innehåller: 
blåbär
Hallon
Quinoa
Chili
Solrosfrö (malt ner det till ett mjöl)
Kalkpulver
Mineralpulver
Pyttelite cashewnötter

Den bruna pelletsen innehåller:
Ärtor
Majs
Paprika
Broccoli
Chili
Morot
Äpple
Kokt ris
Solrosfrö(malt)
Kalkpulver
Mineralpulver
Mandelmjöl
Cashewnötter(bara pyttelite)

Man finner svamptorken på bland annat Jula och här kommer en länk till den
www.jula.se

Kalk och mineraler finner ni på dessa sidor
www.undulatshopen.se
www.zoosajten.se
www.zooingvars.se
www.ortagubben.se (heter Schindele's Mineraler och ska inte ges till nektarätare, fruktätare eller insektsätande fåglar då detta mineral innehåller mycket järn)
www.4dh.se (sök bland örter-bär-örtmix så finner ni den där, den heter Bentonitlera 3kg - Fortinut)

Superfood pulver kan man finna här:
https://burfaglar.ifokus.se/discussion/1468605/raw-superfood-pulver-for-vara-burfaglar!

Här är vad ni kan använda i pelletsen :)
https://burfaglar.ifokus.se/discussion/1312271/lista-pa-atbar-och-giftfri-mat-faglarna-kan-ata!

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Burfåglar.ifokus är sajten för oss alla fågelintresserade. Om du har undulater, zebrafinkar, nymfkakaduor eller ingen fågel alls spelar ingen roll. Här är alla lika välkomna! På burfåglar.ifokus diskuterar vi om olika fågelarter och hur man tar hand om sina fåglar på bästa sätt. Välkommen in i burfåglarnas värld!
  • Redigerat 3/7/22, 11:12 AM av JohannaN
Annons:
Upp till toppen
Annons: