Annons:
Etiketterutfodringartikel
Läst 6901 ggr
JohannaN
2015-08-11 23:35

Varför Aloe vera är så bra för våra burfåglar!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Aloe vera innehåller viktiga näringsämnen och det går alldeles utmärkt att ge till sina fåglar i juiceväg som man lägger i vattnet till fåglarna. Det är just dessa näringsämnen som gör så under både i våra fåglars kroppar och utan på, här tas upp mer om det hela.............

Det finns mer än 240 olika varianter av Aloe Vera och de växer huvudsakligen i de torra trakterna av Afrika, Asien, Europa och Amerika. Fyra arter anses ha ett mycket näringsrikt innehåll, varav Aloe Barbadensis Miller är den främsta och därför mest använd i de produkter som tillverkas idag.

Den Aloe gel som utvinns ur växten innehåller mer än 75 näringsämnen och 200 aktiva föreningar, däribland 20 mineraler, 18 aminosyror och 12 vitaminer. Aloe Vera är en av de mest näringsrika växterna i världen och har använts i tusentals år främst för dess antiinflammatoriska egenskaper och dess förmåga att snabbt tränga igenom alla våra hudlager.

Aloe Vera Juice drickes för att stärka kroppens motståndskraft och skapa balans inifrån, på detta sätt kan man också gör för att stärka sina fåglars motståndskraft och hjälpa till att skapa balans hos dom, men också för utvärtes bruk går utmärkt att applicera på fåglarna både som gel och spray vid skador och annat. 

Aloe vera innehåller då en mångfald av vitaminer, de viktigaste är antioxidanterna i vitaminerna C, E och Betakaroten som är föregångaren till vitamin A, något som vi alltid söker till våra fåglar och också olika B-vitaminer finns i Aloe veran som också är en av de få plantor som innehåller vitamin B12, något som eftersöks till fåglarna och är oerhört viktiga för fåglarna.

I Aloe vera plantan finns en mängd mineraler som magnesium, mangan, zink, koppar, krom, kalcium natrium, fosfat och järn.Viktigast är att gelén har sju av de åtta livsviktiga aminosyror som kroppen inte själv kan tillverka och som därför måste tillföras som mat vilket är ännu en grej som är super och varför aloe vera juicen är så bra för fåglarna då när den läggs i vattnet vet man att alla fåglarna får i sig av detta. 

Aloe Veran innehåller också den viktiga långa kedjan av polysackarider som påverkar immunförsvaret och ökar kroppens upptagningsförmåga.

Det finns ämnen i Aloe Veran nämligen lipaser och proteaser som bryter ner maten och hjälper mat-smältningen. Det finns också så kallade caroxypepitedius som påverkar den inflammatoriska processen i kroppen på både människor och djur så även på våra fåglar.

Aloe vera innehåller huvudgrupper som har kraftfulla anti-inflammatoriska komponenter, aloe vera har också stark anti-mikrobisk effekt och är effektiv mot både bakterier, virus, svamp och jäst. Virus och bakterier är något som våra fåglar lätt kan drabbas av så också olika svampar och jäst så som candida, aspergillios och megabacteria. Aloe vera bryter också ner döda vävnader när den används utvärtes och då t ex utmärkt för fåglar som plockar sig eller får sår av olika slag. 

**
Lingnibu vad är det för något??**
Det finns en substans i aloe vera som heter Lingnibu. Denna träsubstans ger Aloen dess penetrerande förmåga att tränga djupt ner i huden vilket också gör det utmärkt att då och då blanda i en kork Aloe vera i en vattenspruta och spraya fåglarna med det med den mjuka strålen. Även gelen kan strykas på om fåglarna har sår på huden av olika slag så som vid självskadebeteende, insektsbett, torr hud mm.

**
Detta är Aloe verans egenskaper**

- Ger kroppen näring (innehåller viktiga vitaminer, enzymer och essentiella aminosyror)

- Tillför fukt

- Har en naturligt renande effekt

- Stimulerar nyproduktion av celler och påskyndar sårläkning

- Är smärtstillande

- Är svampdödande

- Bryter ned död vävnad (innehåller proteolytiska enzymer)

- Är naturligt antiinflammatorisk (innehåller växtsteroider)

- Tränger igenom vävnad

- Ökar blodtillströmningen till huden

- Motverkar och lindrar klåda

- Innehåller sex antiseptiska verkningsämnen

- Stöder immunsystemet, särskilt med hjälp av acemannan och andra polysackarider.

**
Här är saker som Aloe vera juice, gel och spray kan hjälpa till med hos våra fåglar**

- behandling av brännskador hos fåglar.

- Behandling av invärtes sår, abscesser och cystor.

- Bra för tarm och kloak, kan hjälpa till att bekämpa mot papillom som orsakas av ett herpesvirus.

- För fjäderproblem och fjäderplockningsproblem samt lugnar irriterad hud.

- Används för att behandla sår.

- Används till ungar för att underlätta matsmältningen och återställa rörlighet i krävan hos ungar som fått problem med den.

- Rengöring, antiseptiska och kraftfull mot bakterier, jäst, svampar.

- Bra att tillämpa vid bumblefoot som är en bölder på fötter på fåglar.

- Ett bra avgiftningsmedel för fåglarna när det gäller intag av gifter, bekämpningsmedel eller andra kemikalier t ex om fågeln utsatts för cigarettrök mm.

- Hjälp vid behandling av allergier hos fåglarna.

- Bra hjälp när stressande händelser förekommer så som fågelshower, veterinär besök, transport, avel mm. 

- För att behandla hypovitaminosis A, som är en förtjockning av keratin det yttre lagret av huden, något som händer när fåglarna får för litet intag av A-vitamin och fett, dessa två samarbetar i kroppen och vid brist kan då detta förekomma både på insidan och utsidan.

- För äldre fåglar där det hjälper mot värk och smärta både vad gäller mot artrit och hjärtsjukdomar.

- För att öka upptaget av protein samt öka normalisering av avföringsbakterier. 

- Stöd vid behandling av hepatit och fettlever som är väldigt vanligt hos särskilt undulater.

- Det kan också ha en anti-parasitisk verkan.

**
Dosering för fåglarna**

Till en liter vatten lägger man i en kork med aloe vera juice och till en liten vattenkopp för fåglar använder man 10 droppar från en ml spruta.

**
Infon funnen på dessa sidor**

http://www.greenandhealthy.info/aloeveraplants.html

http://www.officialbarrieshuttbudgerigars.com/aloeforbirdkeepers.htm

https://en.wikipedia.org/wiki/Keratin

https://en.wikipedia.org/wiki/Hyperkeratosis#Follicular

https://en.wikipedia.org/wiki/Hypovitaminosis_A

http://www.aloeveraoriginal.se/fakta-om-aloe-vera.html

http://www.xn--lkerter-5wa8n.se/lakeorter-a-o/aloevera

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Annons:
Upp till toppen
Annons: