Annons:
Etiketterutfodringartikel
Läst 4812 ggr
JohannaN
2015-06-22 22:54

Mango är en nyttig frukt att ge våra burfåglar!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Mango är en super nyttig frukt som vi kan erbjuda våra fåglar som också odlas på många håll runt om i världen vilket gör att våra burfåglars vilda släktingar i naturen stöter på denna frukt och äter den som en del av deras diet, här tas upp mer om denna fantastiska frukt...........................

Mango är en frukt som faktiskt odlas runt om i Australien som våra Australienska fåglar kan finna som en del av sin kost. Mangon kommer ursprungligen ifrån Indiens bergstrakter Burma och Himalaya, men den odlas också i Afrika (främst från Mali), Amerika, Sydamerika och då Brasilien, Israel, Malaysia, Kina,Thailand och även fler andra länder vilket gör att andra av våra fågelarter vi håller i bur kan i det vilda alltså stöta på denna frukten i sin hemmiljö.

Mango är en nyttig och mycket näringsrik frukt som innehåller en uppsjö av vitaminer, mineraler ca 20 stycken och antioxidanter. Några av dom vitaminer och mineraler som denna frukt innehåller är:
A-vitamin och förstadiet till a-vitamin betakaroten, C-vitamin, E-vitamin, Vitamin-B6, vitamin B9 (folsyra), Kalcium, Kalium, järn och koppar.

E-vitamin hjälper till att reglera könshormoner och därmed säkerställa häckningslusten hos våra fåglar, så genom att erbjuda detta hjälper man fåglarna på traven så att säga. Mango stödjer också matsmältningen vilket våra små liv behöver hjälp med. A-vitamin har många hälsofördelar i kroppen på våra fåglar för både syn, hud, fjädrar, slemhinnor, immunförsvar och mycket mer. C-vitaminerna hjälper till att stärka immunförsvaret.

Mangon hjälper också till att hålla luftvägssjukdomar, diabetes, förstoppning och hjärtsjukdomar i schack, hjälper till att förebygga cancer, hålla ett friskt skelettet och vårdar deras näbbar, klor, fjädrar och hud.

Info funnen på dessa sidor
http://www.medicalnewstoday.com/articles/275921.php

http://www.kelloggs.nu/health/frukter.html

https://www.totalproducenordic.se/everfresh/sv/produkter/Frukt/Druvor2/Mango/

http://mittkok.expressen.se/artikel/mango-7-anledningar-att-ata-det-ofta/

http://www.halsosidorna.se/Fruktochbar.htm

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Annons:
Upp till toppen
Annons: