Annons:
Etiketterhälsa-skötselartikel
Läst 6233 ggr
JohannaN
3/5/15, 10:36 PM

Vad man skall införskaffa innan fågelköp!

När det kommer till fågelköp brukar folk först köpa fåglar och därefter tänka på allt annat, men det är ju verkligen tvärt om man skall tänka, först inskaffa det man behöver och sen köpa fåglar, men vad är då det man behöver till fåglarna innan fågelköp ?? Här tas upp mer om det hela...........

Fågelköp är något som man noga skall tänka igenom innan man köper sina fåglar, det är också viktigt att införskaffa allting innan fåglarna kommer in i hemmet. Det skrivs fåglarna för fåglar är flockdjur och skall INTE leva ensamma, dom skall alltid vara minst två. 
Mycket att inhandla är det och dyrast är ju då buren vilken man bör tänka igenom noga vilka mått o.s.v och buren är enormt viktig då det är fåglarnas hem, därför är det viktigt att den är så stor som möjligt, men även andra saker så som vad för inredning skall man ha i buren, vilket foder mm. 
Allt detta måste stämma bra in, innan man köper fåglarna, precis som med allt annat, man köper inte hästen före man skaffat ett stall som ett exempel så är det för oss som skall köpa fåglar också. Dom viktigaste sakerna att ta med i beredskapen innan fågelköpet är dessa:

**Buren det viktigaste
**Du måste införskaffa en rejäl och bra bur som håller L80-mått för arten man skall köpa och mer där till, vi är inne på år 2015 och vet bättre när det gäller djurhållning och våra fåglar behöver utrymme för att må bra och som skall installeras innan fåglarna anländer till hemmet. 
Buren är en av de viktigaste faktorerna för att det är fåglarnas hem där fåglarna tillbringar större delen av sin tid, inga bortförklaringar finns för att inte införskaffa en stor och rejäl bur! Inte ens, ja, men dom är ju ute och flyger om dagarna i rummet är en ursäkt man kan använda sig av buren skall vara stor punkt slut, och fåglarna har inte bett om att sitta bakom galler vi har satt dom där och vi måste ge dom det bästa för att dom skall få må bra även bakom galler!
Buren är också normalt den största kostnaden i att skaffa fåglar över tusenlappen och mer för en bra bur vilket är bra att ta med i beräkningen, om inte arten är större t ex aror som ju också kostar en del. Här gäller det att tänka på fåglarnas livskvalité och tänka efter att det kostar med en bur, så se till att göra lite efterforskning och kolla runt för att se till att man får rätt bur för ett bra pris men som är rejäl för fåglarnas välmående. 

Kom ihåg att fåglar i regel är mycket aktiva och lekfulla och de behöver gott om utrymme att sträcka ut sina vingar, klättra runt och flyga runt. Flyga och röra på sig är just det som dom är skapta för att göra, beröva dom inte det, ge dom den bur dom förtjänar. På facebook finns en forumsida där dom bygger burar åt kunderna precis som man vill ha dom och också i bra prisklasser, denna sidan heter Voljärer och burar till fåglar. 

Här finns också en bra sida med bra burar för fåglar skrolla ner för att komma till många fina och större burar men voljär är det bästa i stora mått, tänk på det: http://www.kattlycka.se/fagel.html

**
Sittpinnar
**Se till att buren är utrustad med sittpinnar av bra kvalité vilket då är bra grenar som man finner utomhus. Dom vanliga standard plast eller trä sittpinnarna är inte bra för fåglarnas fötter så dessa bör kastas. Tänk på att sätta in grenar på olika höjder, att grenarna har olika tjocklek och gärna av olika sorters grenar för att dom skall få sin miljö så berikad som det bara går. Äkta grenar är också näbb och klo trimmare nummer 1 som hjälper fåglarna att hålla kor och näbb i gott skick.

_ HÄR ÄR GIFTFRIA TRÄDSORTER samt knopp och blomm, som kan användas till fåglarna!_

Al, Asp, Barrträd bör undvikas pga kådan (eller skrubbas noga),Bok, Björk, Ek, Gran, Hassel, Lönn, Lind, Ormhassel, Päronträd, Poppel, Rönn, Syren-grenar (enbart grenarna inte blommorna/bladen), Sälg, Tall (grenar av Tall sköljes noga så kådan försvinner) Vinbärsgrenar, Vidé och Äppelträd.

**
Utrustning för foder **
Viktigt att införskaffa bra foderskålar gärna flera då fåglarna gärna bråkar om skålarna så dom har ett bra utbud att välja av. Man kan också servera foder på ett fat mm. vatten är superviktigt så en vattenskål gärna i aluminium eller rostfri skål som är bättre än skålar i plast och lättare att rengöra. Här kan ni finna en hel del utrustning för foder till fåglarna: http://www.undulatshopen.se/mat-och-vattenskalar/

**
Frön av bästa kvalité
**Nästa sak att inhandla är behöver frön av hög kvalité. Använd färska frön med minst 40% kanariefrö och resten fördelat mellan olika hirs-sorter mm. Fröna om dom skall kunna ha en bra kvalité skall ligga i en pappersförpackning som gör att fröna andas då frön är levande ting. Här kan ni läsa mer om det hela samt bra sidor som innehåller bra frösorter: http://burfaglar.ifokus.se/articles/52989913ce12c434dc000f62-froblandning-viktigt-att-den-ar-av-bra-kvalit

**
Sepiaskal och mineralblock 
**Man skall också inhandla sepiaskal (bläckfiskskelett), jod-sten, kalksten och mineralblock eller mineraler.
Dessa ger fåglarna chansen att få i sig kalcium och essentiella näringsämnen. Man kanske märker att fåglarna knappast rör dom, använder dem som en sittpinne, eller sitter och gnager bort dom med en massa som hamnar på golvet. Man får då inte tro att detta bara är slösaktigt beteende och ta ut dessa, utan det skall alltid finnas av dessa i burarna. Fåglarna använder dess när hans eller hennes kropp behöver näringsämnena. Om fåglarna lämnas utan dessa viktiga ämnen för en längre tid kommer ämnena av dessa bli bristfälliga och då kan fåglarna utveckla medicinska komplikationer. Här på denna sidan finner dessa produkter: http://www.undulatshopen.se/sepiaskal-och-kalkstenar/

**
Bra vitamintillskott
**Vitaminer och mineraler är super viktiga för våra fåglar. Fåglar behöver alla dom vitaminer som vi människor behöver för att må bra om inte kommer dom på sikt att bli sjuka och få brister av olika slag. När fåglar har brist på vitaminer kan fjädrarna få svarta fläckar och ögonen tycks förlora sin färg, eller färgar aldrig riktigt ut. I fall där det går riktigt långt, kan fågeln bli riktigt hängig, och i vissa fall slänger den huvudet fram och tillbaka. Den får svårt att se och pupillen reagerar inte fullt ut på olika ljusstyrkor. För att förhindra detta ser man till att finna bra vitaminer åt sina fåglar innan man införskaffar dom. Här på denna sidan kan ni få hjälp och riktlinjer om vilka produkter som är bra samt dosering mm.:
http://burfaglar.ifokus.se/articles/54db97fc8e0e747a4600346b-tips-pa-olika-vitamin-och-mineralpreparat-faglar

**
Leksaker
**Dina fåglar behöver leksaker och föremål i buren för att hållas aktiva och stimulerade. En uttråkad fågel kan drabbas både känslomässigt och beteendemässigt och även utveckla hälsoproblem. Kom ihåg, fåglar är i regel extremt aktiva och lekfulla särskilt papegojfåglarna och parakiterna. 
De gillar att hoppa, klättra, och utföra akrobat bedrifter och allt beror på hur arten är och fungerar. Att inhandla i leksaksväg kan vara gungor, klockor, bollar med klockor i dem, även ringar och andra leksaker men tänk på att tygleksaker kan vara en dödsfälla, dessa är dom minst säkra leksakerna för våra fåglar. Ha också i åtanke att storleken på leksakerna passar just din art av fågel. 
Fåglar kan skadas av dåligt utformade leksaker, genom att huvudet fastnar eller att en fot fastnar, eller få sina klor fångad i lösa strängar från just tygleksaker eller andra trådmaterial. Egengjorda är också ett hett tips och också där är viktigt att tänka säkert.
Tänk på att inte överbefolka buren med leksaker lagom är bäst och då är det bättre att göra miljön utanför buren mer rolig och miljö-stimulerande fast på ett säkert sätt med lekträd och annat. Tänk också på att holk skall inte finnas i buren om inte man tänkt häcka vilket innebär att man läser på en hel del innan då det innebär ansvar och en sak till SPEGLAR är ett stort NEJ i fågelvärlden så dessa skall heller inte finnas i buren.

**
Här finner ni bra sidor att köpa leksaker hos men finns också i bra zoobutiker så som arkens zoo:**

http://www.undulatshopen.se/leksaker/

http://www.zoosajten.se/fagel/leksaker/akryl

Till sist ta god tid på er att välja bur, inreda och inhandla, det är en del i det roliga att införskaffa fåglar och också känslan när man också har fått till allt rätt från början är det en underbar känsla, så ha roligt och låt fantasin flöda, det finns inget roligare än när man skall välja och vraka samt såklart inhandla just det som dom fåglar som kommer in i ens hem skall bo i och trivas i, runt om och med och samtidigt kan vi människor få det lite inredningsfint för vår egen del också om vi vill det så bur och allt passar in i hemmet.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Annons:
Upp till toppen
Annons: