Annons:
Etiketterutfodringartikel
Läst 3453 ggr
JohannaN
7/13/14, 12:18 AM

Enzymerna är oerhört viktiga för våra fåglar!

Enzymer är oerhört viktigt för oss men också för våra fåglar och det är viktigt att deras kost dagligen innehåller dessa viktiga enzymer. Enzymerna är oerhört viktiga för att våra fåglar skall kunna hålla sig friska, pigga och starka. Här tas upp mer om det hela........

Mag och tarmfloran är oerhört viktig för att vi och våra fåglar skall hålla sig friska, pigga och starka. God tarmflora och matsmältning sammankopplas med god hälsa, önskat näringsupptag och flertalet av kroppens viktiga funktioner. Enzymbrist, låg produktion av magsyra och en irriterad tarmslemhinna kan således ge upphov till näringsbrister och autoimmuna sjukdomar. 

Enzymbrist, låg produktion av magsyra och en irriterad, tarmslemhinna kan således ge upphov till näringsbrister och autoimmuna sjukdomar. Enzymerna används i kroppen för befruktning, för att laga trasigt DNA, för att bryta ner maten vi äter och de fungerar genom att sätta igång processer i samarbete, i samarbete med näringsämnen som du tillför kroppen via kosten. 

Enzymer är våra kroppars Medarbetare som sätter ingång kroppens glöd och kemiska processer. Detta gör att vår enzymer är ovärderliga både för oss, våra djur och våra fåglar. I en kropp där cellerna har en god miljö arbetar enzymerna på ett effektivt sätt, men om denna miljö försämras så påverkas även enzymerna.

Organ, celler och vävnader behöver alltså enzymer för att kunna fungera fullt ut. Enzymernas är i sin tur beroende av olika näringsämnen för att kunna fungera fullt ut.
Kroppens enzymtillverkning avtar med stigande ålder och så också med våra älskade fåglar och då kan intag av naturliga enzymer vara viktiga som kompensation. Enzymerna påverkan på våra, djurens och fåglars kropp är långt ifrån färdigutforskad men att dessa är oerhört viktiga för kropparna det är något som det är överens om.

Coenzymerna så som vitaminer, mineraler och hormoner måste också finnas med i kosten för att enzymerna skall funka normalt. Enzymerna hjälper också till att ta ur mineralerna ur födan på ett bra sätt. Enzymerna omvandlar protein från maten till aminosyror som kroppen använder sig av. Aminosyrorna hjälper till att transportera enzymerna till de olika kroppsfunktionerna. 

Enzymerna motverkar också flera sjukdomar på oss, våra djur och fåglar som som inflammationer, cancer mm. Något som är viktigt att känna till är att ett flertal matsmältningsenzymer anses förstöras vid 42-48 grader varför det allra bästa för våra fåglar är att dom får inta mer levande föda, så kallad Raw food som då består av grönsaker, frukt, bär, groddar, örter, skott som är det allra bästa för dom små liven.

I naturen äter fåglarna rå mat som innehåller rikligt med matsmältningsenzymer och när det gäller den mest kommersiella sällskapsfåglars-pellets så är detta kraftigt bearbetat vilket eliminerar dom flesta av de naturliga enzymer som våra fåglar behöver, men också många märken innehåller också konstgjorda färgämnen, konserveringsmedel och andra kemikalier.

Dessa ingredienser har en negativ effekt på bakterierna i våra fåglars matsmältningskanal. Vår husdjurs tarmar innehåller vänliga och ovänliga bakterier och givetvis skall de vänliga bakterierna vara fler än dom ovänliga och med goda marginaler, men vanligtvis har dom dåliga bakterierna tagit över. 

Detta överflöd av dåliga bakterier leder till dålig matsmältning eller organsvikt. 

Så överväg att byta fåglarnas pelletsfoder till ett foder som är helt naturligt, utan tillsatser av socker eller konserveringsmedel då det är bättre för våra fåglar i längden än pelletsen. det gäller också att läsa på ordentligt om fåglarnas kost och vad dom behöver, det innebär lite mer jobb som innebär friska och glada djur istället för sjuka djur. Råa grönsaker är ett klokt val att ge våra fåglar. 

Morötter och andra grönsaker är proppfulla av naturliga enzymer och kan verkligen hjälpa matsmältningen. Prova gärna som topping av fåglarnas mat med en tesked vanlig laktosfri yoghurt. Yoghurt innehåller nyttiga bakterier som acidophilus som kan hjälpa till att hålla förhållandet mellan goda och dåliga bakterier i schack. Var noga med att läsa på etiketten att det innehåller levande kultur och är mager. 

Näring är en viktig faktor, om den brister kommer det till allvarliga hälsoproblem, bland annat nedsatt immunförsvar, svaga ben, fjäderplockning, Kardiovaskulära hälsoproblem (ett samlingsbegrepp som rör sådana sjukdomar som drabbar cirkulationsorganen hjärta och blodkärl/vener/artärer).

Enzymrik mat till våra fåglar är
Aloe vera juice, Bär, Bipollen (liten mängd då och då), Frukt (liten mängd), Grönsaker, Groddar, Laktosfri keso, Korngräs, Odlade skott, Spirulinapulver, Vetegräs, Yoghurt och Örter.

Infon funnen här

http://translate.google.se/translate?hl=sv&sl=en&tl=sv&u=http%3A%2F%2Fbeautyofbirds.com%2Fbirdnutrition.html&anno=2

http://www.kostkoll.se/blog.php?bid=422

http://www.halsosidorna.se/Enzymer.htm

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Annons:
Upp till toppen
Annons: