Annons:
Etiketterutfodringartikel
Läst 8807 ggr
JohannaN
12/25/13, 12:53 AM

Vetegräset en nyttig superväxt för burfåglar!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Vetegräset är en väldigt nyttig superväxt som innehåller massor av vitaminer, mineraler och mycket mer som är super att ge våra fåglar och enkelt att få fram hemma själv, här tas upp mer om det.........

Vetegräs är i stort sett ett komplett livsmedel som är super att ge våra fåglar. Det innehåller alla de 8 essentiella aminosyrorna, liksom 13 av de icke essentiella aminosyrorna.
Av de alla 102 möjliga mineralerna och vitaminerna innehåller vetegräs hela 90 av dessa vilket åter igen är något som vi eftersöker till våra älskade fåglar. Det innehåller en hel del vitaminer som våra fåglar behöver så som vitamin A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, E och K och flera hundra enzymer som är svåra att hitta i andra livsmedel till våra fåglar.
Det som ger vetegräset sina speciella hälsoegenskaper är det gröna växtämnet klorofyll. Klorofyll hjälper till att förhindra skadlig bakterietillväxt i kroppen. Regelbunden konsumtion av vetegräs stärker med andra fågelkroppens immunförsvar och gör att dom håller sig friskare och starkare. Vetegräs är också en utmärkt källa till protein för fåglarna.

Vetegräset är känt för sina hälsobringande egenskaper och dom är många.  Det stärker cellerna hos fåglarna, avgiftar levern och blodet vilket är bra då särskilt undulater men även andra fågelarter har lätt att få problem med levern och kemiskt neutraliserar miljögifter i fågelkropparna. 

Vetegräset Bekämpar också tumörer vilket också är väldigt vanligt på våra fåglar särskilt dom fågelarter som avlats hårt på. Vetegräset är också lugnande och helande. Allt som allt är detta supergräs super för våra fåglar och allt man behöver göra är att odla det och låta det växa upp 10-15 cm och sedan servera det till fåglarna klippt eller i själva krukan. Klipper man gräset växer det upp nytt.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Annons:
MimmiH
12/26/13, 10:08 AM
#1

Man kan så gräs på fröblandning, havre med mera också. Alltid bra med variation :)

Hälsningar från Mimmi och flocken
medarbetare på Undulater & Burfåglar
www.skoldpaddormedmera.se

 

JohannaN
2/10/15, 5:38 PM
#2

För alla som vill veta så har jag nu fått svar från dom som har vetegräspulver samt andra superfoods och fått veta detta:

Hej Johanna
Tack för ditt meddelande.
Våra super green produkter är alla helt naturliga och raw och har ej extra tillsatser som mineraler och vitaminer.

Alltså är det som så att ge dessa pulver till fåglarna vetegräs-pulver och korngräs-pulver innebär som om vi skulle ge nyplockat gräs till fåglarna med allt vad dom innehåller i nyttighet Glad kommer skriva mer längre fram men så vet niGlad

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Maleficum
3/3/15, 10:53 PM
#3

Speciellt om man har många djur kan man bygga ett "foddersystem" för odling av bla vete- eller korngräs. Jag har själv börjat gå över till att ge "fodder" till kaninen istället för pellets, dock är skrattduvorna inte det minsta intresserade av varken fröna eller det uppväxta gräset i något av växtstadierna.
Man kan ju självklart odla en hel del andra fröer och bönor på detta sätt också.

En engelsk sida med bra info hur man kan göra http://fmicrofarm.com/2014/03/22/sprouted-fodder-for-livestock-a-complete-review/

Instagram: @theblindbunny
http://www.tizzys.n.nu

JohannaN
3/4/15, 10:40 AM
#4

mycket intressant👍🙂 skall läsa länken också, super duper🤗

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Upp till toppen
Annons: