Annons:
Etikettersjukdomarartikel
Läst 5554 ggr
JohannaN
4/27/13, 11:57 AM

Studera fåglarnas Avföringen!!

genom att studera fåglarnas avföring kan man se väldigt enkelt om den är sjuk......

Det är viktigt att studera sina fåglars avföring som kallas för spillningen då man oftast genom den kan se hur fågeln mår och lätt se förändringar. fåglar har en snabb matsmältning, mycket kortare än en människa. Det som man fram för allt skall hålla koll på är avföringens färg, lukt och mängd. T ex undulater bajsar ungefär 35-50 gånger om dagen. Så ändrar avföringen färg, konsistens och innehåll är det ett tecken på att fågeln är sjuk. Det finns tre delar i spillningen: den flytande urindelen skall vara klar och färglös, den fasta urindelen skall vara krämvit nästan lite kalkig, den skall inte vara gul eller grön (kan vara tecken på leversjukdom)!! den sista delen i spillningen avföringen skall inte innehålla osmälta frön och växtdelar eller lukta illa. 

Tänk på att morötter, rödbettor, blåbär mm. kan ge krafitga färg-förändringar i spillningen! På undulater brukar spillningen om dom äter frön brukar färgen på spillningen vara grön eller svart och äter dom pellets är spillningen mer brunaktig.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Annons:
Upp till toppen
Annons: